Koude en warme mezze
Elke mezze weegt ongeveer 120 tot 150 gram.
U kan ook meerdere mezze nemen per persoon.
Vraag gerust naar de vele mogelijkheden!
Vegetarische en lactosevrije gerechten zijn mogelijk.
Krios mezes - Koude mezze | |
---|---|
Tzadziki | 5,00€ |
Melizana salata - Aubergine dip | 5,50€ |
Taramo salata - Dip van lompviseitjes | 6,50€ |
Mix van zwarte Kalamata en groene olijven met goene pepertjes | 4,50€ |
Dakos "Migadi" 3 stuks Kruidige tomatensalsa met verse basilicum, olijfjes en feta | 5,00€ |
Chtipiti - Licht spicy fetaspread met olijfolie en look | 5,50€ |
Zestos mezes - Warme mezze | |
---|---|
Skordalia - Smeuïge lookpuree met royale "extra virgin" olijfolie | 5,00€ |
Bekri meze - Spicy "dronkenmanshapje" met varkenshaasje, tomatensaus en honing | 6,50€ |
Souvlaki kotopoulo - Klein spiesje met kip (ongeveer 120 gram) ** Ter plaatse grillen | 6,80€ |
Souvlaki choirino - Klein spiesje varkenshaasje (ongeveer 120 gram) ** Ter platse grillen | 8,00€ |
Souvlaki psari - Klein spiesje kabeljauw (ongeveer 120 gram) ** Ter plaatse grillen | Dagprijs |
Souvlaki bifteki - Klein spiesje met gehakt (ongeveer 120 gram) ** Ter plaatse grillen | 7,00€ |
Keftedakia - Gehaktballetjes met dagverse tomatensaus | 7,50€ |
Dolmadakia paradosiaki - Traditionele druivenbladeren met Griekse karolinarijst, gegaard met dille en munt (4 stuks per persoon) | 6,00€ |
Dolmadakia kima - gehakt ingerold in druivenbladeren, gegaard met dille en munt (4 stuks per persoon) | 6,50€ |
Tiropitakia - Filodeeghapje met 2 kazen | 6,00€ |
Spanatiropitakia - Filodeeghapje met feta en spinazie | 6,00€ |
Spanapitakia - Filodeeghapje met spinazie | 5,80€ |
Kimapitakia - Filodeeghapje met gehakt en verse kaas | 6,50€ |
Kotopitakia - Filodeeghapje met kip en verse kaas | 6,30€ |
Prasopitakia - Filodeeghapje met prei en feta | 6,00€ |
Tiri "saganaki" - Gebakken harde kaas ** Ter plaatse gebakken | Dagprijs |
Kolokithakia tiganita - Gebakken courgetteschijfjes | 4,50€ |
Gigantes - Reuzenbonen gegaard in tomatensaus met paprika, ui, look en witte wijn | 6,50€ |
Bouyiourdi - Tomaat met feta, pijpajuin en olijfolie gegaard in de oven | 5,50€ |
Youvarlakia - SOEP van avgolemono (Eiercitroen) met Griekse karolinarijst in gehaktballetjes | 6,50€ |
Hoofdgerechten
Alles wordt standaard geserveerd met brood.
Wenst u briam (aardappelpartjes met 5 groentjes uit de oven), kritharaki (Orzo),
of patates sto fourno (Gekruide aardappelpartjes uit de oven)?, deze worden dan als een supplement aangerekend.
Vleesvervangers en lactosevrije producten zijn mogelijk indien gewenst.
Piata kreas - vleesgerechten | |
---|---|
KIMA : GEHAKT | ** Op vraag kan er met een ander soort gehakt gewerkt worden. |
Souvlaki kima - Brochette van gehakt (ongeveer 300 gram) Inclusief een potje tzadziki ** Ter plaatse gegrild | 17,00€ |
Keftedes - gehaktballetjes met tomatensaus | 17,50€ |
Soutsoukakia - Kruidige gehaktrolletjes met Griekse kaas in een tomatensaus | 18,00€ |
Souzouki - Stevig gekruide burgertjes. Inclusief een potje tzadziki | 17,20€ |
Bifteki me tiri - Gegrilde burgertjes met Griekse kaas. Inclusief een potje tzadziki | 17,50€ |
MAGEIREFTA : STOVERIJEN | |
Stifado - Traditionele rundsstoverij met tomatensaus | 19,00€ |
Pastitsada "Corfu" - Rundsstoverij gemarineerd in rode wijn in tomatensaus (Anders gekruid dan stifado) met penne en Griekse gemalen kaas | 22,00€ |
Kokkinisto - Traag gegaarde stoverij in tomatensaus (variant stifado) | 19,20€ |
CHOIRINO : VARKENSVLEES | |
Spetsofaï - Traditioneel gerecht met kruidige Griekse worst en paprika in een zoet pittige tomaten/wijn saus | 19,50€ |
Souvlaki choirino - Brochette van varkenshaasje. Inclusief een potje tzadziki. ** Ter plaatse gegrild | 17,50€ |
Fasolakia - Mals varkenshaasje gegaard in een tomatensaus met groene boontjes en aardappelpartjes | 22,50€ |
Psimeno mpbrizola - Gegrilde varkenskotelet (Ter plaatse grillen enkel in de zomer) | Dagprijs |
KOTOPOULO : KIP | |
Kritharaki kotopoulo - Orzo met kip, ovengedroogde tomaatjes, verse basilicum, Kretenzische balsamico afgewerkt met feta | 19,50€ |
Kotopoulo spanaki me mostarda - Kipfilet met spinazie in een romige graanmosterdsaus | 19,50€ |
Souvlaki kotopoulo - Brochette van kip. Inclusief een potje tzadziki ** Ter plaatse gegrild | 17,00€ |
Bamies me kotopoulo - Okra met kip en aardappeltjes | 22,00€ |
ARNI : LAMSVLEES | ** Alle prijzen wat de lamsgerechten betreffen worden op basis van de dagprijs berekend. |
Arni me briam sto fourno - Lamskotteletjes met briam uit de oven | |
Psimeni arni mprizoles - Gegrilde lamskotteletjes gegrild (Enkel zomer) | |
Souvlaki arni - Brochette van lamsvlees. Inclusief met een potje tzadziki. **Ter plaatse grillen | |
PIATA FOURNO : OVENGERECHTEN | |
Moussaka - De Klassieker!! In laagjes gelegde aardappel, aubergine en tomatsaus met gehakt, afgewerkt met bechamelsaus. ** gewicht +/- 700gram | 20,50€ |
Piperi gemista - Gevulde paprika met kritharaki en gehakt in een tomaten/wijnsaus. Afgewerkt met gemalen kaas | 20,20€ |
Piperi gemista - Gevulde paprika met Griekse Karolinarijst en gehakt in een tomaten/wijnsaus. Afgewerkt met gemalen kaas | 20,50€ |
Pastitsio - Lange buisvormige pasta in laagjes gelegd met gehakt en Griekse bechamelsaus | 21,00€ |
Giouvetsi - Rundsstoverij met kritharaki (Orzo) | 21,50€ |
Papoutsaki arni - Gevulde aubergine met lamsgehakt, rode wijn en kaassaus | Dagprijs lamsvlees |
Papoutsaki kotopoulo - Gevulde aubergine met kip, witte wijn en kaassaus | 19,80€ |
Papoutsaki kima - Gevulde aubergine met gehakt, rode wijn en kaassaus | 19,50€ |
PSARI : VISGERECHTEN | ** Alle visgerechten worden op basis berekend van de actuele dagprijzen |
Dolmades bakalaos - Kabeljauw gerold in druivenbladeren met avgolemonosalsa (Eier-citroensaus) | |
Dolmades solomos - Zalm gerold in druivenbladeren met avgolemonosalsa (Eier-citroensaus) | |
Souvlaki psari - Brochette van kabeljauw. Inclusief een potje tzadziki. **Ter plaatse grillen | |
Tsipoura sto fourno - Doradefilet uit de oven met aardappelen, prei in een witte wijnsaus | |
Lavraki sto fourno - Zeebaarsfilet gegaard in een tomaten/wijnsaus en aardappelen uit de oven |
SUPPLEMENTEN : | |
---|---|
Briam - Aardappelpartjes met de groenten uit de oven | 3,50€ |
Kritharaki - Orzo met olijfolie en tijm | 2,30€ |
Patates sto fourno - Gekruide aardappelpartjes uit de oven | 2,60€ |
Elaiopsomo - Huisgemaakt olijfbrood | 2,50€ |
SYNODEFTIKA : BIJGERECHTEN | |
---|---|
Choriatiki salata - Griekse sla | 6,00€ |
Ntomates gemista - Gevulde tomaten met groenten en rijst | 5,00€ |
Melizana gemista - Gevulde aubergine met tomaat, look, ui en Griekse kaas | 5,50€ |
EPIDORPIA : DESSERTEN | |
---|---|
Portokalopita - Appelsien gebak | 5,00€ |
Galatopita - filodeeg gevuld met vanillepudding | 4,50€ |
Melomakarona - Honingkoekjes | 5,00€ |
Baklava - filodeeg met noten en honing | 6,00€ |
Chocolatopita - Chocoladegebak | 5,00€ |
Meloenmix (Enkel zomer) | Dagprijs |
Kataïfi - Draadjesdeeg (variant baklava) met kaneel en gehakte nootjes | 6,00€ |
De prijzen voor de kant en klare gerechten (traiteur) staan vanaf nu vermeld bij elk gerecht.
Met uitzondering lam en vis gerechten (dagprijzen).
Voor een catering gelden andere prijzen en tarieven.
Voor meer info kan u me daarvoor telkens contacteren voor een vrijblijvende offerte.
**Alle gerechten worden standaard met brood geleverd.
** Sommige bijgerechten kunnen ook als vegetarische hoofdgerechten worden gegeven.
**Sommige mezze kan ook als bijgerecht worden geserveerd.
**Mezze kan ook als hoofdgerecht worden gegeven.
**Sommige hoofdgerechten kunnen ook als mezze worden gegeven.